Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се работи с бордовия компютър на 147 1.6 120 коня...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как се работи с бордовия компютър на 147 1.6 120 коня...

Здравейте, намерих си АЛФА 147 1.6 120коня за покупка. Има обаче няколко странни неща. След като се запали колата казва че има изгорели някакви крушки ...това се изписва на компютъра на колата...търся търся не намирам изгорели такива....едната уж на номера другата отпред и в дясно???...там също няма изгоряла както и да е...след това изписва че е включено някакво ограничение за скороста...друго странно нещо е мигането на стойността на километрите намиращи се на скоростомера...Моля за помощ..как се работи с компютъра на тоя модел...има бутон MODE, каква роля изпалнява какви функции има..незнам, рових се рових се не се оправих...единствено с бутона върху лоста за чистачките се справих, излезе ми разхода на гориво и т.н.
    Това което питам е следното каква информация изкарва тоя компютър, какви подменюта има, какви функци могат да се настроят и каква информация може да се почерпи от там....и последно как се спира мигането на километража на колата.
    Питам защото незнам дали има проблем с колата, дали има нещо пипано, нещо съмнително и т.н.

Благодаря предварително!!!

Първоначално публикувано от Becko12 Покажи съобщение
    Здравейте, намерих си АЛФА 147 1.6 120коня за покупка. Има обаче няколко странни неща. След като се запали колата казва че има изгорели някакви крушки ...това се изписва на компютъра на колата...търся търся не намирам изгорели такива....едната уж на номера другата отпред и в дясно???...там също няма изгоряла както и да е...след това изписва че е включено някакво ограничение за скороста...друго странно нещо е мигането на стойността на километрите намиращи се на скоростомера...Моля за помощ..как се работи с компютъра на тоя модел...има бутон MODE, каква роля изпалнява какви функции има..незнам, рових се рових се не се оправих...единствено с бутона върху лоста за чистачките се справих, излезе ми разхода на гориво и т.н.
    Това което питам е следното каква информация изкарва тоя компютър, какви подменюта има, какви функци могат да се настроят и каква информация може да се почерпи от там....и последно как се спира мигането на километража на колата.
    Питам защото незнам дали има проблем с колата, дали има нещо пипано, нещо съмнително и т.н.

Благодаря предварително!!!

Ако все още не си я купил...предлагам да не я купуваш. Ако все пак си я купил...отиди на диагностика!

Comment

Моля, просто ми кажете как се работи с тоя комп...какви режи се избират с бутона MODE и неговите стрелкички, кава функция изпълнява бутона на чистачките, иначе колата изглежда супер запазена, както вътре , така и отвън.

Comment

Не я купувай.....!!!
        sigpic
        Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
        " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
        "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Моля посочете ми причината поради, която да не купя колата...и все пак ми е интересно как работи и какви са функциите на тоя модел борд компютър, дори да не е тая кола. Спред мен работи компютъра нормално, изписва изгорели лампи, може аз да не съм ги открил или оринтирал правилно. Искам да разбера как се работи с него.

Ако някой от вас има някакъв MANUAL за работа с бордовия компютър ще съм ви много благодарен. Явно не зададох превилно въпроса в началото.
          Last edited by Becko12; d.m.y г., 11:22.

Comment

Първоначално публикувано от KGB Покажи съобщение
            Не я купувай.....!!!
            Заради мигането на километража ли ? И на Стилото оня ден така зе да ми премига, изгасих, запалих и се опрай... каде ли не четох по книжки и нета не намерих ко значи тва мигане, ти знаеш ли?
            147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
            Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
            156 2.4 JTD - ex

Comment

Моля посочете ми причината поради, която да не купя колата.
              друго странно нещо е мигането на стойността на километрите намиращи се на скоростомера...
              те това стига
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Gh0stRider Покажи съобщение
                Заради мигането на километража ли ? И на Стилото оня ден така зе да ми премига, изгасих, запалих и се опрай... каде ли не четох по книжки и нета не намерих ко значи тва мигане, ти знаеш ли?
                Знам...
                sigpic
                Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Първоначално публикувано от KGB Покажи съобщение
                  Знам...
                  ехх начи думите с ченгел да ви ги тегли от устата човек, ше подскажете ли на невежите или..

Ае да не спамя с нова тема... търтей, кгб ?
                  Last edited by Gh0stRider; d.m.y г., 12:08.
                  156 2.4 JTD - ex

Comment

Според мен това неозначава че нетрябва да купува колата според мен това може да са грешки който се изчистват ако колата е запазена вътре и вънка невиждам причина да не я вземе, между другото това за премигването на малките прозорчета в който пише на колко километра е колата и колко градуса е вън аз го имам същия проблем понякога като запаля колата и почват да мигат и като изключа и запаля наново се оправя но го прави рядко и немога да го оправя но не ми пречи и за сега карам така Аз искам да използвам темата и да питам един леко малоумен въпрос но все още незнам от къде се пускат халогените а имам колата от 2 3 месеца вече

Comment

Благодаря, че в тази тема някой ми обясни как се борави с бордовия компютър...Намерих иснтрукция в форум на английски, ако някой проявява интерес ще я пусна на пощата или както реши...

По другия въпрос, ако на някой му мига километража, май е дефект след оправяне на километрите (редактиране на километрите )...така го разбрах от други форуми

Comment

Благодаря, че в тази тема някой ми обясни как се борави с бордовия компютър...Намерих иснтрукция в форум на английски, ако някой проявява интерес ще я пусна на пощата или както реши...

По другия въпрос, ако на някой му мига километража, май е дефект след оправяне на километрите (редактиране на километрите )...така го разбрах от други форуми
                        Мигането на одометъра показва нарушена връзка с някои от компонентите по КАН мрежата. Компютъра или не може да комуникира с него или не го открива изобщо. Принципно може и да не е нещо сериозно. Но ако го прави при всяко палене значи нещо не е както трябва.
                        Last edited by kkkrisss; d.m.y г., 17:47.

Comment

Първоначално публикувано от kkkrisss Покажи съобщение
                          Мигането на одометъра показва нарушена връзка с някои от компонентите по КАН мрежата. трябва.
                          КАН мрежа? Можеш ли да уточниш малко, ква е тая КАН мрежа
                          156 2.4 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от Forza Покажи съобщение
                            Според мен това неозначава че нетрябва да купува колата според мен това може да са грешки който се изчистват ако колата е запазена вътре и вънка невиждам причина да не я вземе, между другото това за премигването на малките прозорчета в който пише на колко километра е колата и колко градуса е вън аз го имам същия проблем понякога като запаля колата и почват да мигат и като изключа и запаля наново се оправя но го прави рядко и немога да го оправя но не ми пречи и за сега карам така Аз искам да използвам темата и да питам един леко малоумен въпрос но все още незнам от къде се пускат халогените а имам колата от 2 3 месеца вече
                            халогените се пускат от червената стрелка но задължително трябва да си поне на габарити, синята стрелка е за стопа за мъгла. сигурно и ти като мен отначало си очаквал че халогените са долу на бронята но не там са мигачите а халогените са най крайните крушки на фаровете. успех

по темата
                            Айде някой сериозно да каже за какво мига тоя километраж кво се правите всички на много важни като знаете кажете не давайте само съвети без обоснование
                            човека зададе конкретен въпрос отговорете му и точка защо темата трябва да става 12312 страници с безсмислени постове и после на някой като му трябва нещо и реши да ползва търсачката му излизате милион глупости и се отказва....
                            Attached Files
                            Alfa Romeo 147 "Selespeed"
                            sigpic

Comment

Ето колега, но е на Английски - описани са всички функции на бордовия - и не само.

http://store2.data.bg/scud/Alfa%20Romeo%20147/

Колкото до премигването на километража - нямам идея - за да си сигурен иди на свястна диагностика преди покупка. На мен Бобо ми каза всичко - дори реалните километри на колата. Успех !!!
                              ALFA 147 1,6 TS 120hp 2002г.

Comment

Working...
                              X